.

Vánoční Bushidokai turnaj 2016

Dne 3. prosince 2016 proběhl v prostorách klubu Bushidokai-Praha, Ke Krči 35/593, 14700 Praha 4, turnaj dětí a juniorů v ju-jitsu:

vanocni_bushidokai_turnaj_2016_800

Název turnaje: Vánoční Bushidokai turnaj
Pořadatel turnaje: Bushidokai-Praha, pod záštitou Českého svazu Fighting Ju-Jitsu
Ředitel turnaje: prof. Joachim Spiegler
Hlavní rozhodčí na tatami: Ing. Radoslav Čorba
Hlavní rozhodčí turnaje: Ing. Radoslav Čorba
Asistent turnaje: Ing. Jan Zjemba
Asistent turnaje: Barbora Hromasová
Zdravotní dozor turnaje: Bc. Ivana Hessová

Prostory Bushidokai dója (tréninkový prostor), v Braníku, se v sobotu 3. prosince 2016 opět proměnili na pravé soutěžní kolbiště. Závodníci z řad lvíčat a dorostenců zde bojovali nejen o medaile a krásné diplomy, ale také o možnost předvést rodičům a kamarádům své techniky a dovednosti v ju-jitsu. Pro mnohé z nich to byla úplně první účast na oficiálním závodě a důležitá zkušenost. Přestože šlo o hodně a bojovalo se tvrdě, proběhla všechna utkání v duchu naprostého fair-play. Turnaj se řídil podle platných regulí Českého svazu Fighting Ju-Jitsu a v souladu s interními předpisy klubu Bushidokai-Praha. Zúčastnilo se ho celkem 20 závodníků. Soutěžilo se v pěti kategoriích.

Výsledky jednotlivých kategorií:

2. místo Maliňák Jan
3. místo Podlešáková Magdaléna
4. místo Štursa Adam

Cenu za nejlepší provedenou techniku získal Dalibor Havlíček.

Na turnaji nedošlo k žádnému zranění. Jediné slzičky, které sem-tam některému z menších závodníků ukáply, byly zaviněny návalem náhlé lítosti z prohry v zápase či z nezískání vytouženého místa na stupni vítězů. I ti, na které nakonec nezbyla žádná medaile, si ale zaslouží projev úcty a velkou pochvalu za sportovní výkony, které předvedli a za jejich maximální nasazení, a to až do poslední sekundy každého utkání. Po zápasech a vyhlášení výsledků přišlo většině zúčastněných k chuti malé občerstvení. Všichni závodníci také obdrželi z rukou ředitele turnaje dobrodružné knížky s památným věnováním a DVD filmy podle vlastního výběru.

Poděkování za krásný turnaj a skvělé výsledky patří kromě závodníkům také především prof. Joachimovi Spieglerovi, dále trenérovi lvíčat Daliborovi “Borkovi” Havlíčkovi i starším dorostencům, kteří s tréninkem lvíčat a mladšího dorostu pomáhají. Další poděkování patří všem již výše uvedeným členům organizačního týmu turnaje a samozřejmě maminkám, tatínkům, babičkám a dědečkům za jejich povzbuzovaní, lásku a trpělivost.